top of page
maziejistebuklai

🎅LAIŠKAS KALĖDŲ SENELIUI

Atnaujinta: 2023-12-19



Didžiosios metų šventės jau visai ne už kalnų! Tai stebuklų metas, kai namus puošia spindintys eglutės žaisliukai, ore tvyro mandarinų ir cinamono kvapas, o šiluma ir džiaugsmas – užplūsta kiekvieno iš mūsų širdis. ❄️


Šių švenčių mūsų mažieji neįsivaizduoja be vieno ypatingo svečio - Kalėdų Senelio!

Palikdami stiklinę pieno, sausainį ir morką Rudolfui – mažieji tikisi savo svajonių išsipildymo.




NAUJOS TRADICIJOS PRADŽIA 🔔


“Norint parašyti gerą laišką, svarbu ne tik išvardinti norus, bet ir prisistatyti, pasiteirauti, kaip laikosi Senelis, paminėti gerus darbus bei padėkoti už praeitų metų dovanėles.”


-Pievos padalinio, Mažių grupės auklytė, Juljana



Rašyti laišką Kalėdų seneliui - tai ne tik smagus užsiėmimas, bet ir puiki galimybė tėvams išgirsti savo mažųjų troškimus bei svajones. 


Jeigu dar to nedarėte - tai taip pat galimybė sukurti naują šeimos tradiciją, kuri paskatins mažylių kūrybiškumą bei leis pajusti ypatingą švenčių magiją! 🎄



Pievos padalinio, Smalsučių auklėtoja, Daiva, papildo, jog be galo smagu matyti vaikučių spindinčias akytes, belaukiant savo svajonių išsipildymo!


Cinamono kvapas, šilta kakava, vaikų šypsenos ir spindinčių lempučių šviesos - sukuria pačias įsimintiniausias akimirkas.





JUMS REIKĖS:


  • Sausų klijų

  • Vaikiškų žurnalų

  • Žirklių

  • Blizgučių, lipdukų ar kitų panašių priemonių dekoravimui

  • Voko


“Piešinukai, blizgučiai, lipdukai ir kiti mieli papuošimai laišką tik papildys ir padarys išskirtiniu”

-Kodėlčiukų auklytė, Eva



KĄ DARYTI?


Ant popieriaus lapo viršaus užrašykite: „Brangus Kalėdų Seneli.../Kalėdų seneli, Kalėdoms aš norėčiau...“, o savo mažyliui leiskite pasirinkti jam patinkančius daiktus ar žaislus iš žurnalo, laikraščio ar lankstinuko. ❄️


Tegul vaikutis juos išsikerpa (arba išsiplėšia) ir klijų pagalba, priklijuoja juos į norų sąrašą.

Papuoškite laišką lipdukais, antspaudais, blizgučiais ar kitomis aplikacijomis! 

Užbaigus pildyti norų sąrašą, supakuokite ir laišką įdėkite į voką, užklijuokite anspaudą ir užrašykite Kalėdų senelio vardą ir adresą (123 Elfų kelias Šiaurės ašigalyje, 88888). 🎁


Galiausiai, jūs esate pasiruošę laišką išsiųsti! 😊


Pievos padalinio, Smalsučių auklytė, Svetlana, primena, jog svarbiausia susikurti stebuklingą aplinką prieš pradedant rašyti laiškus. 


“Galite uždegti žvakes arba tiesiog prislopinti ryškią šviesą namuose, paruošti reikiamus priedus ir įsikurti šalia puošnios Kalėdų eglutės. Pasiteiraukite vaikų, ką jie žino apie Kalėdų Senelį?


Prisiminkite, kad senelis turi anūkę ir pasakykite, kad jai bus malonu, jei tekste su ja pasisveikins ir atsisveikins. Išlaisvinkite vaizduotę ir priklijuokite spalvotas raides iškirptas iš popieriaus, arba sukurkite įdomios formos atviruką savo rankomis.”


-Pievos padalinio, Smalsučių auklytė, Svetlana




Pievos padalinio, Kodėlčiukų auklėtoja, Sandra, pasidalino savo patirtimi:


“Vaikučiams labiausiai patiko tarp žaisliukų paveikslėlių, rinktis tuos žailiukus, kurių jie norėtų gauti dovanų iš Kalėdų Senelio.

Tai puiki idėja tėveliams - didžiausios vaiko svajonės bus Jūsų rankose!”




Ar jūsų mažylis jau yra rašęs laišką Kalėdų seneliui? ⛄



19 peržiūrų0 komentarų

Comments


bottom of page